Szobafoglalás
adja meg nevét és telefonszámát,
mi pedig visszahívjuk!

Visszahívást kérek
 • családi nyaralás
  balatonkeresztúron

  családi összejövetel,
  családi ünnep?


  egyszerre 14 ember
  befogadására
  alkalmas a
  vase vendégház
 • csapatépítő tréning
  balatonkeresztúron

  szeretné, ha kollégái
  jobban összeszoknának?


  egyszerre 14 ember
  befogadására
  alkalmas a
  vase vendégház
Régió
Kapcsolat
Szállás foglalás
Iroda:
Budapest,
VII. István utca 6.

Telefon:
+36-1-342-5109 / üdülés

E-mail:
vasutas.segelyezo@gmail.com

Ügyfélfogadás:
hétfő-csütörtök 8-15 óráig,
péntek 8-12 óráig.

Régió - Látnivalók

Keszthely

Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom - 1386-ban épült Laczffy István nádor rendeletére. A török időkben várrá alakították át, majd barokk stílusban restaurálták. 1794-ben fedezték fel szentélye falfestményeit, amelyek hazánk legnagyobb felületű gótikus freskói.

Pető-vagy Goldmark-ház - A sétáló utca műemlék jellegű épületei közül a legrégebbi, pincéje középkori eredetű. Eredetileg a Pető-családé volt, akik évszázadokon keresztül voltak a város földesurai. 1830-ban itt szültett Goldmark Károly zeneszerző. A ház nem, de az udvar látogatható.

Festetics-kastély - Építését Festetics Kristóf kezdte 1745-ben. Az akkori 34 termes épületet többször átépítették, jelenlegi külsejét 1883-87 között kapta, 101 helyiséggel büszkélkedhet. A parkba a díszes főkapun jutunk be, ahol számos vidékünkön ritka fafajtát, akár 400 éves fákat csodálhatunk meg. A park hátsó részében találjuk a Hintómúzeumot. A pincerendszerben 2005 óta várja a látogatókat a Balatoni Borok Háza, az új múzeumépületben pedig vadászati múzeum nyílt. Ugyancsak itt, a történelmi modellvasút kiállításon látható Európa egyik legnagyobb terepasztala.

Balatoni Múzeum - Györgyi Dénes tervei alapján 1925-28 között épült a neobarokk épület. Először természettudományi kiállítás nyílt, majd a térségben feltárt régészeti emlékeket mutatták be. 2009-től új állandó kiállítás mutatja be a Balaton régi és jelenkori világát.

Georgikon Majormúzeum - Festetics György 1797-ben Keszthelyen, Európában elsőként alapított agrár felsőoktatási intézményt, a Georgikont. Az épület mellett tangazdaság is létesült, amely 1848-ig biztosította a gyakorlati oktatást. A major 1945-ig a Festetics uradalom részeként, majd 1970-ig mint termelőszövetkezet maradt fenn. A gazdasági épületeket 1970-ben műemlékké nyilvánították, a Georgikon Majormúzeumot 1972-ben nyitották meg.

Marcipánmúzeum - Az épület egyik felét családias hangulatú cukrászda foglalja el, másik felében állandó cukrászati kiállítás található. A díszmunkák (20 vitrinben közel 100 munka) a cégtulajdonos Simonfai Jenő és felesége művei.

Népviseletes Babamúzeum - Panoptikum - Csigaparlament - A Babamúzeumot 1999-ben nyitották meg, a babák a történelmi Magyarország népviseleteit, illetve iparos-és polgáröltözeteit viselik. A Panoptikumban 40 híres ember életnagyságú figurája látható, szintén korabeli öltözetben. A Csigaparlament a Parlament épületének óriásmakettje, 4,5 millió pannon-tengeri csigából készült.

Balaton Kongresszusi Központ és Színház - Az első színház 1910-ben épült, melyet 1964-ben lebontottak. Helyén új színház éült, amelyet 1984-ben bezártak. A jelenlegi, 2002-ben felavatott épület az eredeti épületet idézi.

Helikon-park - A közel 17 hektáros területet 1970-ben védetté nyilvánították. Nevét a híres irodalmi ünepségekről kapta, amelyet Festetics György gróf támogatásával rendeztek. A fő sétány közepén áll a Helikon-ünnepségek 100. évfordulójára emelt kupolás Helikon-emlékmű, ami a város jelképévé vált. 

 

Hévíz - Gyógytó

A parkkal körülvett, 47500 m2 területű meleg vizű tó tette Hévízt hazánk egyik legjelentősebb fürdőhelyévé. A tó vize két nap alatt kicserélődik, hőmérséklete 28 fok körül mozog. A tó különlegessége a fenekét borító több méter vastagságú gyógytőzeg, amelynek rádium-és hormontartalma gyógyértékű. Kitűnő hatású reumás, gyulladásos és izületi betegségek gyógyítására. A tó jellegzetes növénye a Kelet-Indiából származó tropikus tündérrózsa. 

 

Balatonszentgyörgy - Csillagvár

Az egyedülálló, csillag alakzatú épület a Festetics grófok vadászvára volt. Jelenleg középkori panoptikum található itt, huszármúzeum, a grófi istállóból kialakított csárda, illetve 2006-tól művészeti tábor is várja az érdeklődőket.

 

Kedihakustány - Kehida Termál, Gyógy-és Élményfürdő

2400 m2 vízfelület, 13 medence, óriáscsúszda, szabadtéri melegvizes-és gyógymedence, pezsgőfürdő, gyermekpancsoló és sok más élmény várja az ide érkezőket.

 

Zalakaros - Zalakarosi fürdő

Strandfürdő és fedettfürdő, külső-és belső élményfürdő, gyógycentrum, wellness és alakformáló szolgáltatás.